سایا خودرو اعلام میدارد در حال حاضر امکان فروش به کلیه هموطنان عزیز در سرتاسر ایران فراهم میباشد
خریدی متفاوت، فرصت بینظیر برای خرید خودرو دلخواه
خط ویژه واحد فروش: 02171333133
استارت خوردن و روشن نشدن ماشین

استارت خوردن و روشن نشدن ماشین + علت زیاد استارت خورن خودرو

تقریبا تمامی رانندگان حداقل یک بار در عمر رانندگی‌شان هم که شده با مشکل استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن مواجه شده‌اند. مشکلی که در لحظه می‌تواند آرامش راننده را به هم بزند و حتی برنامه‌ریزی یک روز کاری مهم، یک تفریح خانوادگی و حتی امور روزمره را مختل کند. حتی اگر برای خودتان هم پیش نیامده حتما در خیابان شاهد بوده‌اید که گاهی پشت چراغ قرمز یا در ترافیک یک خودرو خاموش می‌شود و راننده سراسیمه هر چقدر تلاش میکند، ماشین روشن نمی‌شود.
در شرایط اقتصادی که ما در آن قرار گرفته‌ایم، هزینه یک معاینه سطحی از خودرو شخصی هم بخش قابل توجهی از حقوق ماهانه را به خود اختصاص خواهد داد، چه برسد به اینکه خودرو با مشکل مواجه شده باشد و نیازمند تعمیر اساسی باشد. استارت خوردن و روشن نشدن ماشین آن دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد که با اطلاع از آن و شناخت این دلایل شاید بتوانید در هزینه‌های تعمیر و نگهداری، صرفه‌جویی کنید.

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله را که توسط تیم محتوایی سایا خودرو پیرامون موضوعاتی همچون علت بد استارت خوردن ماشین، دلایل بد روشن شدن ماشین در صبح و مواردی از این دست تدوین شده است را مطالعه کنید، تا با پیدا کردن پاسخ پرسش‌های خود بتوانید در بزنگاه‌ها مشکل خودرو شخصی‌تان را حل کنید.

مهم‌ترین دلایل روشن نشدن ماشین

  • ماشین روشن نمی‌شود چون بنزین ندارد!

یکی از بدیهی‌ترین دلایل روشن نشدن ماشین این است که شما ساعت‌هاست به چراغ هشدار کمبود سوخت بی‌توجه بوده‌اید، بنزین تمام شده و طبیعی است که پیشرانه ماشین شما محرکی برای ادامه دادن نداشته باشد.
گاهی وقت‌ها پیش می‌آید که شما شاهد استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن هستید، بدون اینکه هشدار پایان سوخت را مشاهده کرده باشید. در این صورت باید سیستم برق خودرو، سلامت پنل، نشت بنزین و مواردی از این دست را بررسی کنید که چرا اخطار به موقع به شما داده نشده است.

  • مشکل از باتری است

برخی سوال می‌پرسند: چرا برق پشت آمپر میاد استارت نمیخوره؟! در پاسخ باید گفت در این شرایط قطعا ایراد از باتری است، حال یا خراب شده و یا خالی کرده است. اگر خراب شده که عمر مفید آن تمام شده است و راهی جز خرید باتری جدید ندارید، اما اگر استارت خوردن ماشین به علت خالی کردن باتری است از روش‌های باتری به باتری، یا استارت به وسیله باتری ماشین دیگر استفاده کنید.

علت روشن نشدن ماشین

راننده عزیز، شما تسمه تایم پاره کرده‌اید!

رفتار رانندگان خطی و تاکسی‌دارهای قدیمی را اگر زیر نظر گرفته باشید، حتما دیده‌اید که این گروه قبل از حاضر شدن در ایستگاه مورد نظر معمولا با یک پارچه چرک و رنگ و رو رفته شیشه جلو و آینه‌ها را پاک می‌کنند، کاپوت را بالا می‌زنند، نگاهی به سطح آب و روغن می‌اندازند و استارت می‌زنند و می‌روند!

غافل از اینکه یکی از علل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین ، پاره شدن تسمه تایم است و این تسمه هم به اندازه آب و روغن باید جدی گرفته شود و به آن توجه کنید!
حال قطعا برایتان این سوال به وجود می‌آید که چرا تسمه تایم پاره می‌شود؟ در جواب شما باید بگوییم این مساله علل مختلفی دارد، اما به عنوان مثال میتوان به:

  • قرار دادن خودرو در وضعیت دور موتور بالا
  • عدم انتخاب دنده صحیح در شیب‌های تند و کند
  • روغن ریزی خودرو
  • تمام شدن عمر مفید آن

اشاره کرد. اگر در زمره رانندگان جوانی هستید که با استفاده از شرایط فروش اقساطی خودرو صاحب ماشین نو شده‌اید، خوب است بدانید وقتی علت استارت خوردن و روشن نشدن ماشین آن، پارگی تسمه تایم باشد نباید در استارت زدن مداومت کنید، چون به احتمال زیاد هزینه‌های سرسام‌آوری به خودتان تحمیل خواهید کرد.
اگر الان برایتان این سوال پیش آمده باشد که خب!

پاره شدن تسمه تایم

از کجا بفهمیم تسمه تایم پاره کردیم؟!

به شما حق میدهیم و این گونه پاسختان را می‌دهیم که اگر دچار استارت خوردن ماشین شدید و عکس‌المعملی مبنی بر روشن شدن از خودرو دریافت نکردید، این کار را تکرار نکنید. بلکه ماشین را در حالت دنده یک بگذارید و به تنهایی هل بدهید، اگر ماشین شما تکان نخورد، ایراد از تسمه نیست و جای دیگری باید به دنبال ریشه استارت خوردن باشید، اما اگر در وضعیت دنده یک ماشین با هل حرکت کرد، باید به یک تعمیرکار باسابقه برای تعویض تسمه تایم مراجعه کنید.

متاسفانه شما واشر سرسیلندر سوزانده‌اید!

به طور خلاصه خوب است بدانید که واشر سر سیلندر از مخلوط شدن روغن و آب در خودرو جلوگیری می‌کند و چنانچه استارت خوردن ماشین و روشن نشدن آن به سبب سوختن واشر سر سیلندر باشد، یعنی آب وارد محفظه احتراق شده و طبیعی است که این عملیات نمی‌تواند صورت بگیرد و در نتیجه خودرو هم نمی‌تواند حرکت کند. داغ شدن آب رادیاتور باعث بالا رفتن حرارت موتور می‌شود و وقتی دمای موتور به محدوده قرمز می‌رسد، سوختن یا نیم‌سوز شدن واشر سر سیلندر را شاهد خواهیم بود.
بنابراین اگر روی پنل دسترسی خودرو، هشدار جوش آوردن دیدید و چند دقیقه بعد ماشین خاموش شد و هرچه تلاش کردید روشن نشد، یقین حاصل کنید که واشر سر سیلندر را از دست داده‌اید.

روش فهمیدن پاره شدن تسمه تایم

ممکن است شمع و کوئل خراب شده باشد

خراب شدن شمع و کوئل و به طور کلی اختلال در فرآیند اشتعال ممکن است علت بد استارت خوردن ماشین باشد. اینکه اشتعال به درستی صورت نمی‌گیرد و یا این فرآیند به نتیجه نمی‌رسد گاهی به علت نرسیدن برق به شمع و گاهی هم به خاطر نوسان در مقدار ولتاژ دریافتی است. در هر حال باید این مشکل را سریعا برطرف کنید تا باتری و موتور از این نقص آسیب نبینند.

مجاری سوخت‌رسانی را بررسی کنید

عوامل متعددی وجود دارند که ممکن است روند تامین سوخت را مختل کنند، از وجود رسوبات طولانی مدت در مجاری قطعات گرفته تا گرفتگی فیلتر بنزین. بنابراین این مورد را در نظر داشته باشید که از علل استارت خوردن و روشن نشدن ماشین آن است. نارسایی سیستم سوخت، خرابی وایرها و به طور کلی اختلال در برق میتواند باعث خفه شدن ماشین در هنگام گاز دادن هم بشود.

در اولین فرصت برند روغن موتورتان را عوض کنید!

از مهم‌ترین دلایل بد روشن شدن ماشین در صبح، استفاده از روغن موتورهای غیراستاندارد است. وظیفه روغن موتور به وضوح مشخص است، باید عملیات روانکاری را بین قطعات انجام دهد تا خودرو به درستی کار کند، وقتی روغن موتور خودش باعث چسبندگی و گرفتگی قطعات می‌شود، مشخص است که باید برای تغییر آن فورا اقدام کنید و دیگر هرگز از برند پیشین استفاده نکنید.
معمولا در شش ماه دوم سال پدیده استارت خوردن ماشین و روشن نشدن یا دیر روشن شدن خودرو را بیشتر شاهد هستیم، زیرا سرمای هوا عدم مرغوبیت روغن موتور را بیش از پیش هویدا می‌کند.
فرقی نمیکند که شما با استفاده از طرح فروش اقساطی سایپا از سایا خودرو صاحب یک محصول اقتصادی مانند ساینا، پراید و تیبا شده باشید، یا محصولات مدرن ایران خودرو دلتان را برده باشند و خرید اقساطی دنا پلاس توربو اتومات یا پژو 2008 را محقق کرده باشید، روغن موتور نامرغوب و غیر استاندارد هر خودرویی با هر درجه کیفی را می‌تواند زمین‌گیر کند.

از این که روغن موتورتان را عوض کنید و از روغن موتوری تازه استفاده کنید نترسید! این یعنی شما اولین قدم برای از بین بردن استارت خوردن و روشن نشدن ماشین را برداشته اید و به بالا رفتن طول عمر خودروتان کمک می کنید.

سوخت رسانی خودرو

سیستم برق خودرو را به یک تکنسین خبره بسپارید

به غیر از نقص در شمع و کوئل که موجب تشکیل نشدن فرآیند اشتعال می‌شوند و در قسمت قبل به آن پرداختیم، گاهی علت استارت خوردن ماشین ایراد در سیستم برق‌رسانی است. ایسیو، رله و به طور کلی سیم‌پیچی‌های موجود ممکن است بنا به دلایل متعدد خراب شده باشند و ارتباطشان با منبع قطع شده باشد، بنابراین طبیعی است که استارت بزنید اما فرمان لازم توسط موتور دریافت نشود.
در این صورت غالبا رانندگان عادی سر از منشا مشکل در نمی‌آورند و هر تعمیرکاری هم نمی‌تواند خودرو را دست بگیرد. به خصوص اگرماشین شما لوکس و مدرن باشد که سیستم آن نیز پیچیده‌تر از خودروهای سطح B و C خواهد بود.
با نگاهی اجمالی به بازار خودرو و اطلاع از قیمت خودروهای داخلی مانند قیمت شاهین یا نرخ روز خودروهای پر طرفدار خارجی در ایران مانند قیمت فیدلیتی، غول جذاب چینی یا دیگر کراس اوور پرطرفدار ساخت کشور اژدها و قیمت دیگنیتی، خودتان به این نتیجه می‌رسید که برای بررسی صحت عملکرد سیستم برق رسانی ماشینتان و یا رفع نقص احتمالی آن را به یک تکنسین خبره بسپارید.

با کلیک بر روی لینک درج شده درباره شرایط فروش اقساطی شاهین بخوانید.

ممکن است ایراد از انژکتور باشد

خودروهای جدید به تعداد سیلندر، انژکتور دارند. این سیستم وظیفه پاشش سوخت به درون سیلندر برای ایجاد عملیات احتراق را بر عهده دارد. با این توضیح به راحتی می‌توان فهمید که گاهی علت استارت خوردن ماشین نقص در انژکتور است. زیرا عملیات احتراق به درستی صورت نمیگیرد و موتور نمی‌تواند روشن شود.
تا این قسمت از مقاله تلاش کردیم تمام فرضیاتی که پس از روشن نشدن ماشین مطرح می‌شود را برای شما بیان کنیم تا با اطلاع از علت اصلی استارت خوردن، بتوانید در اسرع وقت برای پرهیز از صرف هزینه‌های سنگین‌تر ماشین خود را تعمیر کنید.
در ادامه به برخی از پرتکرارترین سوالات در حوزه استارت خوردن ماشین پاسخ خواهیم داد و این موضوع را بررسی می کنیم که علت روشن شدن ماشین با چند استارت چیست و چگونه نسبت به تعمیر آن اقدام کنید.

علت زیاد استارت خوردن ماشین

علت زیاد استارت خوردن ماشین چیست؟

گاهی ماشین پس از استارت‌های طولانی و پرتکرار در نهایت روشن می‌شود. در این صورت لازم است تا موارد زیر را بررسی کنید. شما از سه طریق میتوانید سرنخ را پیدا کنید:

1- دود خروجی از اگزوز بیانگر ایراد احتمالی است

شما با بررسی رنگ و میزان دود خروجی از اگزوز می‌توانید، عیب ماشینتان را ریشه‌یابی کنید:

  • دود سفید رنگ

اگر شاهد دود سفید رنگ بودید به ورود آب به محفظه احتراق شک کنید. احتمالا علت زیاد استارت خوردن ماشین ایراد در واشر سرسیلندر است.

  • بدون دود

اگر هیچ دودی از اگزوز خارج نمی‌شود، خودرو شما دچار نقص فنی شده زیرا نسبت بنزین و هوا در محفظه احتراق به هم ریخته است، به طوری که سطح هوا بیشتر از بنزین است. در این صورت باید به تعمیرکار مراجعه کنید.

  • دود سیاه

در این حالت نیز شواهد حاکی از به هم ریختن نسبت بنزین و هوا در محفظه احتراق است، اما این بار میزان بنزین بیشتر از هواست و احتمالا ایراد از انژکتور یا سنسور دمای موتور است. در نظر داشته باشید که این علت زیاد استارت خوردن ماشین می تواند به محیط زیست نیز آسیب برساند. پس به درستی نسبت به برطرف کردن آن اقدام کنید.

  • دود آبی

اگر شاهد دود آبی از اگزوز بودید، بدانید که روغن موتور به محفظه احتراق نشت کرده است و فورا باید برای تعمیر کاسه نمد اقدام کنید.

2. خالص بودن آب رادیاتور را بررسی کنید

گاهی روغن موتور با آب رادیات مخلوط می‌شود، این هم عامل دیگری برای تکرر در استارت خوردن ماشین است.

3. صدا و لرزش موتور را بررسی کنید

چنانچه لرزش در موتور حس کردید، احتمالا آب وارد محفظه احتراق شده است و باید واشر سرسیلندر را بررسی کنید. پیشنهاد میکنیم حتما استارت زدن از داخل کاپوت را یاد بگیرید، زیرا ممکن است برایتان پیش بیاید تردد از جاده‌ای که هیچ کس جز شما در آن نیست و در چنین شرایطی اگر ماشین روشن نشود و به اینترنت هم دسترسی نداشته باشید، اوضاع پیچیده می‌شود.
برای دور زدن مشکل استارت خوردن ماشین و روشن نشدن طبق 10 مرحله زیر عمل کنید:

  1. از بالا بودن ترمز دستی اطمینان حاصل کنید.
  2. دنده را روی سه بگذارید.
  3. برای فیکس کردن موقعیت خودرو در برابر لاستیک‌های جلو سنگ بگذارید.
  4. خودرو را در حالت روشن بگذارید
  5. چرخ سمت شاگرد را به کمک جک بیش از 15 سانتی‌متر از زمین بالا بکشید
  6. با یک طناب چرخ شاگرد را قفل کنید
  7. یک سر طناب را با خود به جلو ببرید تا از قفل شدن و محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید
  8. سوار ماشینتان شوید و کلاچ را محکم فشار دهید.
  9. خودرو را روی حالت دنده خلاص قرار دهید.
  10. جک را پایین بیاورید، سنگ‌ها را بردارید، طناب را باز کنید و به مسیرتان ادامه دهید.

با توجه به تمامی این موارد می توانید به راحتی نسبت به زیاد استارت خوردن ماشین اقدام کرده و این مشکل را از بین ببرید.

لرزش بعد از استارت

جمع‌بندی

استارت خوردن ماشین گاهی در شرایطی رخ می‌دهد که ممکن است دردسر ساز شود، شما با تست استارت خودرو مانند آموزش و مطالعه درباره تست پینیون، تست سیستم الکتریکی و تست مجموعه استارت می‌توانید از سلامت ماشینتان مطلع شوید و از صرف هزینه برای تعمیر بپرهیزید.

2.2/5 - (6 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات اخیر

مقایسه جک J4 و برلیانس H330
در گذشته نه چندان دور، محصولات جک J5 از جمله پرفروش‌ترین محصولات شرکت کرمان موتور...
تفاوت ساینا و تیبا 2
تیبا در حال حاضر، جایگزین پراید شده است و با وجود اینکه ظاهر آن خیلی...
پیش فروش خودرو لاماری ایما
طبق پیش فروش خودرو لاماری ایما در سامانه یکپارچه عرضه خودرو های وارداتی، این شرکت...
سامانه خرید خودرو وارداتی جانبازان
در تاریخ 4 بهمن ماه سال 1402 اولین اطلاعیه و اعلامیه در خصوص واردات خودرو...
جهت مشاوره تماس بگیرین