سایا خودرو اعلام میدارد در حال حاضر امکان فروش به کلیه هموطنان عزیز در سرتاسر ایران فراهم میباشد
خریدی متفاوت، فرصت بینظیر برای خرید خودرو دلخواه
خط ویژه واحد فروش: 02171333133
ترمز اضطراری خودرو

ترمز اضطراری خودرو چیست؟ | هرآنچه که باید بدانید

پارک کردن روی سطح سطح شیب‌دار به ویژه برای رانندگان تازه کار همیشه یک دغدغه است. فرقی ندارد سر بالایی باشد یا سر پایینی، حتی تصورش هم وحشتناک است که شما ماشین را پارک کنید و وقتی برمی‌گردید اثری از آن نباشد.

هیچ کس دوست ندارد وسیله نقلیه‌اش در اثر بی احتیاطی آسیب ببیند و هزینه ایجاد کند، همچنین کسی دوست ندارد ماشینش برای دیگران حادثه بیافریند.

باید بدانید خودروهای امروزی مجهز به سیستم ایمنی هستند که به کمک آن خودرو در جای خود ثابت می‌ماند. اگر با کارکرد ترمز اضطراری خودرو آشنا نیستید، این مطلب را از دست ندهید.

ترمز اضطراری خودرو

سیستم ترمز اضطراری چیست؟

سیستم ترمز خودرو از 3 بخش تشکیل شده است:

1. ترمز اصلی یا ترمز سرویس
2. ترمز ثانویه، ترمز پارک یا ترمز اضطراری.
3. ترمز خودکار (در برخی خودروها قابل دسترسی است)

ما معمولاً در رانندگی‌های روزمره از هر دو ترمز استفاده می‌کنیم، ترمز سرویس که سیستم ترمز اولیه است هر زمان که پایتان را روی پدال ترمز می‌گذارید، درگیر می‌شود.

گفته می‌شود اگر ترمز اولیه از کار بیفتد، سیستم ترمز ثانویه به عنوان پشتیبان در مواقع اضطرار عمل می‌کند. البته این تصور اشتباه است که در کاربرد روزمره نباید از ترمز اضطراری خودرو استفاده کنید.

ترمز اضطراری همان ترمز دستی است که اکثر ما پس از توقف خودرو برای جلوگیری از حرکت، اهرم آن را بالا می‌کشیم و به کمک آن موقعیت خودرو را ثابت می‌کنیم. ترمز ثانویه، مستقل از سیستم ترمز اصلی عمل می‌کند تا وسیله نقلیه را در شیب، پارک یا توقف از حرکت مجدد در امان نگاه دارد.

البته ذکر این نکته نیز لازم است که در ابتدا این ترمز، نقش پشتیبان راننده و سرنشینان در مواقع بحرانی را داشت. چنانچه سیستم ترمز اصلی از کار می‌افتاد از سیستم ترمز اضطراری خودرو برای مهار و کنترل خودرو استفاده می‌شد. اما در خودروهای امروزی، اعم از ماشین‌های ایرانی، مونتاژی یا وارداتی، ترمز دستی کاربرد روزانه دارد و از قدرت توقف کافی برای مهار وسیله نقلیه برخوردار نیست.

ترمز دستی در حال حاضر همان طور که در کتاب آموزش رانندگی نیز به آن پرداخته شده است، عمدتاً برای ثابت نگه داشتن وسیله نقلیه در هنگام پارک استفاده می‌شود.
چنانچه قصد استفاده از شرایط فروش اقساطی خودرو با بهترین شرایط در  1403 را دارید، ما در سایا خودرو در کنار شما هستیم تا خودرو مورد علاقه‌تان را به صورت آنی و فوری تحویل بگیرید و به خانه ببرید. برای اطلاع از جزییات طرح‌های فروش قسطی ماشین با مراکز فروش ما تماس بگیرید.

ترمز اضطراری خودرو چگونه کار می‌کند

سیستم ترمز اضطراری خودرو کاملاً مکانیکی است، به این معنی که برای عمل کردن فقط از کابل و اهرم استفاده می‌کند. فرقی نمی‌کند که خودرو شما اهرم ترمز دستی در دست راست صندلی راننده داشته باشد یا یک پدال اضافی زیر پا؛ هنگامی که اهرم ترمز دستی را بالا می‌کشید، کابل‌ها و فنرها نیروی لازم را برای ثابت نگه داشتن ماشین شما در جای خود را ایجاد می‌کند.

این فنرهای فولادی با بالا و پایین رفتن اهرم ترمز دستی، به آن متصل می‌شوند یا از آن جدا می‌شوند. در اکثر وسایل نقلیه ترمز دستی یا ثانویه روی چرخ‌های عقب عمل می‌کند. بنابراین، هنگامی که ترمز دستی را می‌کشید، آنچه در سیستم خودرو شما اتفاق می‌افتد این است که کابل‌ها، اهرمی که به کفش‌های ترمز فشار وارد می‌کند را می‌کشند تا ماشین متوقف شود.

اگر صاحب ماشینی هستید که مجهز به ترمزهای دیسکی عقب است، هنگامی که ترمز اضطراری خودرو یا ترمز دستی را می‌کشید، کابل‌ها به نوعی عمل می‌کنند که در اثر فشار پیستون به لنت‌های ترمز، خودرو متوقف شود. ترمزهای دستی به صورت خودکار قفل می‌شوند. به این ترتیب که ترمز آزاد نمی‌شود مگر اینکه اهرم ترمز آزاد شود.
اگر به دنبال بهترین طرح برای خرید اقساطی ماشین هستید و یا قصد دارید از به‌روزترین قیمت ساینا s، کوییک، پارس، 206 و دیگر خودروهای داخلی یا خارجی اطلاع پیدا کنید، با کارشناسان ما در سایا خودرو تماس بگیرید.

سیستم ترمز اضطراری

چه زمانی باید از ترمز اضطراری خودرو استفاده کنیم؟

پیشتر هم اشاره کردیم که نام نهادن ترمز اضطراری خودرو روی ترمز دستی، دلیلی بر این نیست که فقط باید در مواقع اضطرار از آن استفاده کنید. شما باید هر بار که پارک می‌کنید از ترمز دستی ماشین خود استفاده کنید.

یعنی اگر هر روز با ماشین شخصی سر کار می‌روید، حداقل روزی دو بار از این ترمز استفاده کنید. به سطح شیب زمین نگاه نکنید، فرقی نمی‌کند روی تپه باشید یا زمینی هموار و مسطح، گیربکس اتوماتیک دارید و دنا پلاس توربو اتومات هستید یا ماشین شما گیربکس دستی دارد، مهم نیست که در یک روز آفتابی و هوای مطبوع رانندگی می‌کنید یا در شرایط جوی نامساعد، شما «باید» هنگامی که خودرو را متوقف می‌کنید، اهرم ترمز دستی را بالا بکشید.

با کلیک بر روی لینک درج شده درباره شرایط فروش اقساطی دنا پلاس بخوانید.

آیا ترمز اضطراری خودرو همه چرخ ها را قفل می کند؟

درباره نحوه کارکرد ترمز اضطراری ماشین، پیشتر توضیحاتی داده شد. نباید این گونه تصور شود که ترمز دستی قادر است هر چهار چرخ را قفل کند، ترمز دستی روی همه چرخ‌ها اثر نمی‌گذارد‌، در اکثریت خودروهای تولیدی تا امروز، ترمز دستی چرخ‌های عقب را قفل می‌کند، البته اصلا بعید نیست که خودروهای عجیب و غریبی هم وجود داشته باشند که ترمز دستی آن‌ها چرخ‌های جلو را ترمز کند.

انواع ترمز دستی

انواع ترمز اضطراری خودرو را می‌توان به 4 نوع اصلی تقسیم کرد. ممکن است شما با چند مدل از این چهار نوع روبرو شوید و برخی از آن‌ها را هرگز نبینید:

• ترمز اضطراری پدالی

ترمز اضطراری پدالی به شکل یک پدال کوچک‌تر از پدال‌های گاز و ترمز است که زیر پا و در سمت چپ پدال‌های گاز، ترمز و کلاچ قرار می‌گیرد. برای فعال کردن آن باید روی پدال را فشار دهید تا زمانی که صدای کلیک را بشنوید، در این زمان ترمز اضطراری درگیر شده است. برای آزاد کردن آن نیز باید اهرم بالای پدال پا را بکشید.

• ترمز دستی به شکل اهرم میانی

این نوع ترمز دستی را در اکثر ما در خودروهای ایرانی دیده‌ایم. برای فعال کردن آن، اهرم را بالا بکشید تا ترمز اضطراری خودرو درگیر شود. برای رها کردن ترمز، دکمه انتهای آن را فشار دهید و چوب را به سمت پایین فشار دهید.

• ترمز دستی به شکل دکمه

ترمز دستی به شکل دکمه معمولا در خودروهای لوکس و در کنار سایر کلیدهای کنترل‌ کنسول میانی قرار دارد. در نظر داشته باشید که ترمز دستی دکمه‌ای معمولاً یک سیستم الکترونیکی است. فعال کردن و آزاد کردن این نوع ترمز دستی تنها با فشردن دکمه میسر می‌شود.

جهت کسب اطلاعات درباره شرایط فروش اقساطی ایران خودرو کلیک کنید.

ترمز اضطراری

• ترمز دستی به شکل اهرم چوبی

امروزه این سبک از ترمز دستی را فقط باید در خودروهای کلکسیونی پیدا کرد. در بسیاری از وسایل نقلیه قدیمی ترمز اضطراری اهرمی چوبی به کار می‌رفت.

چه زمانی نباید از ترمز دستی استفاده کرد؟

اگر به هیجان علاقمند هستید، اصلا بعید نیست که به سرتان زده باشد یک بار در سرعت زیاد و در حالی که در حال دور زدن هستید، دستی را بکشید! خواهشا اجرای مانورهای هیجان انگیز را به بدل‌کارها بسپارید.

در نظر داشته باشید که اگر ترمز اضطراری خودرو برای طولانی مدت فعال باشد، ممکن است فنرهای آن گیر کند یا یخ بزند.

قبل از کشیدن ترمز اضطراری خودرو ماشین باید در چه وضعیتی باشد؟

کارشناسان توصیه می‌کنند قبل از فعال کردن هر نوع ترمز دستی، حتما خودرو را در حالت خنثی قرار دهید. در هر شیبی، سطح همواری و شرایط جاده‌ای باید کاملاً مطمئن شوید که خودرو شما در جای خود ثابت خواهد ماند.

ترمز دستی این اطمینان را به شما می‌دهد. قرار دادن خودرو در حالت خنثی و دنده خلاص باعث می‌شود موتور وسیله نقلیه، با کمترین تلاش از جانب شما فعالیت کند و به شما اجازه می‌دهد روی چیزهای دیگر تمرکز کنید و از توقف موتور و تصادف احتمالی جلوگیری کنید.

اگر فراموش کنیم دستی را بکشیم و با ترمز اضطراری خودرو رانندگی کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

اکثر رانندگان گاهی شرایطی را تجربه می‌کنند که فراموش کرده‌اند ترمز اضطراری خودرو را پایین بکشند، باید بدانید رانندگی با ترمز دستی ماشین می‌تواند آسیب بزرگی به سیستم ترمز شما وارد کند.

این کار ممکن است به سرعت لنت‌های ترمز ماشین شما را فرسوده کند و همچنین باعث ایجاد گرمای بیش از حد در سیستم شود که انواع آسیب‌های گران قیمتی را به دنبال دارد.
اگر قصد شرکت در طرح‌های فروش اقساطی خودرو را دارید، ما با بهترین شرایط انواع خودروهای تولید داخل، مونتاژی و وارداتی را به شیوه اقساط ارائه می‌کنیم. برای اطلاع از قیمت پژو پارس tu5 و هر خودرو دیگری که قصد خرید آن را دارید، با کارشناسان سایاخودرو از طریق تماس تلفنی گفتگو کنید.

سیستم ترمز اضطراری خودکار AEB

اولین سیستم های AEB در اواسط دهه 2000 بر روی خودروهای گران‌قیمت و لوکس ظاهر شدند. اما اکنون، این فناوری به یک تکنولوژی رایج در همه کشورها و برای همه مدل‌های خودرو تبدیل شده است، فرقی نمی‌کند که شما قصد خرید یک خودروی نو را دارید یا دست دوم، ماشین ایرانی می‌خواهید یا خارجی، هایما s7 را زیر نظر دارید، یا سمند نخستین خودرو ملی را، در هر حال برای شما بسیار مهم است که بدانید وسیله نقلیه شما دارای چه نوع سیستمی است تا بدانید در حین رانندگی چه انتظاری از آن داشته باشید.

ترمز اضطراری AEB

ترمز اضطراری خودرو خودکار (AEB) یک سیستم ایمنی است که با تشخیص دادن این که چه زمانی خودرو شما در شرف یک برخورد احتمالی است، به صورت خودکار ترمزها را آماده می‌کند تا کاهش سرعت خودرو اتفاق بیفتد پیش از اینکه به مانع برخورد کنید. برای انجام عملکرد درست این فناوری، خودروساز از رادار، دوربین یا LiDAR استفاده می‌کند تا با استفاده از این تجهیزات موقعیت‌های تهدیدکننده را شناسایی کند. البته این فناوری دلیلی برای این نیست که با سرعت غیر مجاز رانندگی کنید، هرچه سرعت خودرو کمتر و استاندارد باشد، سیستم ترمز اضطراری خودکار می‌تواند راحت‌تر آن را مدیریت کند.
گاهی سایه‌هایی در جاده‌ها وجود دارند که ممکن است سیستم ترمز اضطراری خودرو که به شکل خودکار طراحی شده است را فریب دهند و سیستم فکر کند یک شی جلوتر ایستاده است، گاهی ماشین‌هایی که در کنار جاده در وسط پیچ پارک شده‌اند هم سیستم ترمز را گمراه می‌کنند، همچنین تابلوهای فلزی کنار جاده، مسیرهای شیب‌دار و آب و هوا می‌توانند بر سیستم AEB خودرو شما تأثیر بگذارند. با این تفاسیر و اگرچه سیستم‌های ترمز اضطراری خودکار می‌توانند در مواقع غیر ضروری هم فعال شوند، اما مطالعات نشان داده که این سیستم‌ یکی از مؤثرترین فناوری‌ها در کاهش تصادفات و صدمات بوده است.
اخیرا سایپا به عنوان دومین کمپانی خودرو ساز ایرانی نیز از ترمز اضطراری کوییک در نمایشگاه تحول صنعت خودرو رونمایی کرده است. امروزه لزوم به کارگیری سیستم ترمز اضطراری خودکار یا (Automatic Emergency Braking) بر هیچ خودروسازی در هیچ کجای دنیا پوشیده نمانده است و به عنوان یکی از سیستم‌های کمک راننده، نقشی حیاتی در پیشگیری از سوانح دارد.

مزایای سیستم ترمز اضطراری

اگر بخواهیم درباره مزایای سیستم ترمز اضطراری خودرو صحبت کنیم باید به هر دو نوع ترمز اضطراری اشاره کنیم، یعنی ترمز دستی و خودکار. از مزایای ترمز دستی باید به ثابت نگه داشتن خودرو اشاره کرد. این ترمز با قفل کردن چرخ‌های عقب باعث می‌شود تا خودرو از جای خود حرکت نکند و ایمنی آن و دیگر عابران تامین شود. از مزایای ترمز اضطراری که به صورت خودکار عمل می‌کند می‌توان به کاهش خطر برخورد با مانع روبرو و افزایش قدرت توقف اشاره کرد. خودروسازان اغلب این عملکرد را با کروز کنترل تطبیقی نیز همراه می‌کنند.

ترمز اضطراری AEB

کلام آخر

سیستم‌های متعدد خودرو به این جهت تعبیه شده‌اند تا ایمنی شما در درجه اول و سپس وسیله نقلیه‌تان را تامین کند. به طور کلی باید گفت مهارت رانندگی، تجربه و آگاهی از موقعیت، همچنان بهترین عکس العمل شما در برابر تصادفات احتمالی را پشتیبانی می‌کند. ترمز اضطراری خودرو چه به شکل ترمز دستی و چه ترمز خودکار، می‌توانند کمک راننده باشند، اما نمی‌توان فقط و فقط به آنان اعتماد و تکیه کرد، زیرا احتمال نقص سیستمی هرگز غیر ممکن نیست.
چنانچه قصد شرکت در طرح‌های فروش اقساطی خودرو با بهترین شرایط را دارید، روی ما حساب کنید. برای اطلاع از جزییات طرح‌های فروش قسطی، قیمت روز ماشین‌ها و نیز دریافت مشاوره تخصصی خرید خودرو با کارشناسان سایا خودرو تماس بگیرید.

3.3/5 - (3 امتیاز)
1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات اخیر

مقایسه جک J4 و برلیانس H330
در گذشته نه چندان دور، محصولات جک J5 از جمله پرفروش‌ترین محصولات شرکت کرمان موتور...
تفاوت ساینا و تیبا 2
تیبا در حال حاضر، جایگزین پراید شده است و با وجود اینکه ظاهر آن خیلی...
پیش فروش خودرو لاماری ایما
طبق پیش فروش خودرو لاماری ایما در سامانه یکپارچه عرضه خودرو های وارداتی، این شرکت...
سامانه خرید خودرو وارداتی جانبازان
در تاریخ 4 بهمن ماه سال 1402 اولین اطلاعیه و اعلامیه در خصوص واردات خودرو...
جهت مشاوره تماس بگیرین