سایا خودرو اعلام میدارد در حال حاضر امکان فروش به کلیه هموطنان عزیز در سرتاسر ایران فراهم میباشد
خریدی متفاوت، فرصت بینظیر برای خرید خودرو دلخواه
خط ویژه واحد فروش: 02171333133
فرمان برقی خودرو

سیستم فرمان برقی خودرو چیست؟

اگر پشت فرمان خودروهای قدیمی نشسته باشید، قطعا متوجه شده‌اید که چه میزان تلاشی برای چرخاندن فرمان در هنگام دور زدن و سپس سرعت عمل برای برگرداندن فرمان به حالت اولیه نیاز بود! از روزی که فرمان هیدرولیک روی خودروها نصب شد، این مشکل هم مرتفع شد. زیرا به نیروی کمتری برای بازگرداندن فرمان احتیاج بود.

اما فرمان برقی، یکی از بهترین آپشن‌هایی است که برای خودروهای مدرن در نظر گرفته می‌شود، زیرا زحمت راننده را کم می‌کند و بهترین عملکرد با کمترین میزان فشار و نیرو را حاصل می‌کند. بنابراین ساده‌ترین تعریفی که از این نوع فرمان می‌توان ارایه داد این است که تلاش راننده برای چرخاندن فرمان را کم می‌کند.

بر این اساس دور زدن در خیابان‌های اصلی شهر، ورود و خروج به پارک یا قرار گرفتن در جای درست در پمپ بنزین دیگر یک معضل جدی به‌خصوص برای رانندگان تازه‌کار نخواهد بود! بنابراین اگر قصد شرکت در طرح‌های فروش اقساطی خودرو سایا خودرو را دارید، بد نیست روی امکانات و آپشن‌های خودرو مورد نظرتان دقیق شوید که آیا دارای فرمان برقی هست یا خیر؟! هر چند امکان نصب این امکان برای بسیاری از خودروهای مدرن امروزی وجود دارد.

فرمان برقی خودرو

فرمان برقی چیست؟

با بررسی خودروهای مدرن که سال تولید آن‌ها به کمتر از یک دهه پیش می‌رسد، به‌راحتی می‌توان فهمید که فناوری خودرو چه پیشرفت‌هایی را پشت سر گذاشته است. همین پیشرفت‌ها باعث شده تا امروز رانندگی راحت‌تر و ایمن‌تری را تجربه کنید. فرمان برقی یکی از همان تجهیزاتی است که عملکردی بسیار آسان‌تر از فرمان دستی دارد. سیستم فرمان برقی بستری در اختیار راننده قرار می‌دهد تا از قدرت کمتری برای چرخاندن فرمان استفاده کند. رانندگی با فرمان‌های دستی به قدرت بازوی بیشتری نیاز داشت، اما در خودروهای مدرن این مشکل مرتفع شده است.

با کلیک بر روی لینک درج شده درباره شرایط فروش اقساطی فیدلیتی بخوانید.

نحوه عملکرد فرمان برقی

نحوه عملکرد فرمان برقی به این صورت است که در سیستم آن از یک موتور الکتریکی استفاده می‌شود که قادر است نیروی مورد نیاز را ایجاد کند. این سیستم علاوه بر موتور الکتریکی یک سنسور هوشمند نیز دارد که سطح چرخش فرمان را تشخیص می‌دهد و بر این اساس نیروی لازم را از موتور الکتریکی دریافت میکند.

موتور الکتریکی با توجه به اطلاعات دریافتی از سنسورهای کنترل کننده، قادر است نیروی چرخشی یا دورانی ایجاد کند و آن را به ستون فرمان یا محور دندانه‌دار افقی جعبه فرمان بفرستد. اینکه موتور الکتریکی نیروی حاصل شده را به کجا بفرستد به موقعیت قرارگیری آن بستگی دارد. مجموعه این فرآیند، عملکرد فرمان برقی را محقق می‌کنند.

اگر دوست دارید یک خودرو مدرن در محدوده قیمتی اقتصادی با فرمانی از نوع برقی را با بهترین شرایط خریداری کنید، شرکت در طرح فروش اقساطی شاهین یک گزینه مناسب پیش روی شماست. با خرید قسطی این ماشین تولید سایپا از سایا خودرو می‌توانید از مزایای این سدان شامل امنیت بسیار بالا، استاندارد مصرف سوخت عالی، امکانات رفاهی مطلوب، سواری خوب و شتاب عالی آن بهره‌مند شوید.

ساز و کار فرمان برقی

ساز و کار فرمان برقی قدیمی، الکتروهیدرولیک بود، اما فرمان‌های برقی که بر اساس تکنولوژی روز ساخته شده‌اند و با علامت EPS شناخته می‌شوند، کاملا الکتریکی و الکترونیکی هستند. همان‌طور که پیشتر نیز توضیح دادیم در این نوع فرمان‌ها به‌محض اینکه راننده غربیلک فرمان را می‌چرخاند، سنسورها اطلاعات دقیقی از نحوه و سرعت چرخش فرمان دریافت می‌کنند. این اطلاعات همراه با اطلاعاتی که سنسور گشتاور پیچشی دریافت می‌کند به موتور می‌رسد.

برای واکنش فرمان نیاز به اطلاعات دیگری هم هست، اطلاعاتی نظیر سرعت خودرو کنترل کشش یا سیستم کنترل پایداری. از همه این‌ موارد باید اطلاعات دقیقی دریافت شود تا مقدار نیروی مورد نیاز برای گردش فرمان و چگونگی عملکرد آن مشخص شود. پس از دریافت داده‌های صحیح، سیستم کنترل یونیت برای نوع چرخش درست فرمان به موتور، دستور می‌دهد و سنسور روی موتور از میزان چرخش موتور به کنترل یونیت واکنش نشان می‌دهد.

فرمان برقی روی بسیاری از خودروهای مدرن امروزی تعبیه شده است. فرقی ندارد که قصد شرکت در طرح فروش اقساطی بهمن موتور را داشته باشید یا خرید قسطی یک خودرو خارجی را. اگر علاقمند به عملکرد فرمان‌های برقی هستید حتما مشخصات خودرو مورد نظر خود را با دقت بررسی کنید.

نحوه عملکرد فرمان برقی خودرو

سیستم فرمان برقی EPS چیست؟

در پاسخ به این سوال که سیستم فرمان برقی EPS چیست؟ باید بگوییم که با استفاده از این سیستم دیگر به هیدرولیک فرمان نیاز ندارید، درحالی‌که می‌توانید بسیار راحت‌تر خودرو خود را هدایت کنید. سیستم این نوع فرمان با برق کار می‌کند و سنسورها وظیفه دارند تا انتقال نیرو از فرمان به چرخ‌ها را انجام دهند.

تنها درصورتی که از این سیستم استفاده کنید متوجه تفاوت عمیق آن با سیستم هیدرولیک خواهید شد، در این سیستم با وارد کردن کوچکترین تغییر در فرمان متوجه تغییر حالت در چرخ‌های وسیله نقلیه خود خواهید شد. این نوع از سیستم فرمان برقی روی بسیاری از خودروهای محبوب در بازار خودرو کشورمان مانند فیدلیتی وجود دارد.

تفاوت فرمان برقی و هیدرولیک

از فرمان هیدرولیک چندین دهه است که روی خودروها استفاده می‌شود در حالی‌که فرمان‌های برقی جدید هستند. اما تفاوت فرمان برقی و هیدرولیک در چیست؟
• سیستم‌های فرمان هیدرولیک دارای تعداد زیادی از قطعات متحرک هستند درحالی‌که فرمان‌های برقی علی‌رغم پیشرفته‌تر بودن فناوری ساخت، بسیار ساده هستند.

• سیستم‌های فرمان هیدرولیک به سبب داشتن قطعات بیشتر سنگین‌تر هستند، درحالی‌که سادگی فرمان‌های برقی وزن آن‌ها را نیز سبک‌تر کرده است.

• تعمیر و نگهداری فرمان‌های هیدرولیک دشوارتر است، آن‌ها به مایع یا روغن سیال هیدرولیک نیاز دارند. در حالی که فرمان برقی به هیچ روان‌کننده‌ای نیاز ندارد.

• تعمیر سیستم‌ فرمان هیدرولیک به مراتب دشوارتر از فرمان‌های برقی است. زیرا دارای قطعات متعدد و پیچیده‌ای هستند. بنابراین اگر با شرکت در طرح فروش اقساطی دیگنیتی صاحب این غول رویایی شدید و فرمان کمکی برقی آن دچار نقص شد، جای نگرانی نیست، زیرا این مشکل به‌راحتی قابل حل است.

• سیستم فرمان هیدرولیک به نیروی موتور متکی است. بنابراین حتی اگر راه صاف را هم بپیمایید، هربار که تسمه بچرخد، به بخشی از توان خروجی موتور نیاز دارد. این در حالی است که فرمان برقی نیروی مورد نیاز خود را از باتری دریافت می‌کند و به‌طور غیرمستقیم با موتور در ارتباط است. آن هم فقط زمانی که فرمان را بچرخانید و نیاز به جهت دادن به چرخ‌ها داشته باشید.

• خوب است بدانید دو خودرو مشابه که یکی مجهز به فرمان‌های برقی باشد و دیگری فرمان هیدرولیک داشته باشد، مصرف سوخت یکسانی ندارند و میزان مصرف سوخت ماشینی که از سیستم هیدرولیک استفاده می‌کند، بیشتر خواهد بود. بنابراین اگر قصد خرید خودرو کم مصرف را دارید، چه در طرح‌های فروش اقساطی سایپا شرکت می‌کنید چه ایران خودرو، چه ماشین ایرانی می‌خرید یا خارجی، می‌توانید بهره‌مندی از سیستم فرمان‌های برقی را در اولویت قرار دهید.

• فرمان برقی عملکردی سازگارتر با سرعت‌های مختلف را در اختیارتان قرار می‌دهند، اما سیستم فرمان هیدرولیک چنین امکانی ندارد.

سیستم فرمان برقی

مزایای فرمان برقی

ممکن است شما تا کنون با خودرویی مجهز به فرمان برقی رانندگی نکرده باشید و شاید برایتان اهمیتی هم نداشته باشد که آیا این آپشن روی خودرو محبوبی که قصد دارید آن را بخرید، وجود دارد یا نه، اما برای بسیاری از افراد مجهز بودن خودرو به سیستم برقی فرمان بسیار مهم است و علت این اهمیت، مزایایی است که این آپشن دارد.

هرگاه خواستید درباره مزایای فرمان برقی بیشتر بدانید به این فکر کنید که این سیستم قطعا کارایی فوق‌العاده‌ای داشته که اعتبار 50 ساله سیستم هیدرولیک را به چالش کشیده است. از جمله مزایای این نوع فرمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• بدون نیاز به پمپ فرمان، شیلنگ، مایعات هیدرولیک و تسمه محرک و قرقره روی موتور
• سازگار با محیط زیست
• قابلیت تنظیم ساده
• انعطاف پذیری خوب
• سبک و ساده
• کاهش مصرف سوخت

با خرید خودروهایی مانند سوزوکی که مجهز به سیستم فرمان‌های برقی هستند می‌توانید از مزایای این نوع سیستم پیشرفته بهره‌مند شوید. خرید اقساطی بسیاری از خودروهای ایرانی، مونتاژی و وارداتی با بهترین شرایط از سوی سایا خودرو فراهم شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و ثبت‌نام در طرح‌ها با مراکز فروش مجموعه ما تماس بگیرید.

معایب فرمان برقی

تکنولوژی‌های جدید راه طولانی برای تکمیل شدن دارند. معایب فرمان برقی هم در ذیل همین عنوان جای می‌گیرد. اگرچه این نوع سیستم ابزار، قطعات و پیچیدگی‌های کمتری نسبت به فرمان‌های هیدرولیک دارد، اما به‌هرحال جدید است و ممکن است همه تعمیرکاران دانش، تخصص و مهارت کافی برای تعمیر آن را نداشته باشند. سیستم‌های EPS نسل اول، بازخوردی از جاده دریافت نمی‌کردند.

امروزه این مشکل تا حدود زیادی مرتفع شده است، اما تا رسیدن به حالت ایده‌آل هنوز فاصله دارد. از دیگر معایب این نوع فرمان هزینه نصب بالا و هزینه تعمیر بسیار زیاد است. البته طبیعی است، هر تکنولوژی که جدید باشد تا زمانی که رواج پیدا کند معمولا هزینه نصب و تعمیر بالایی خواهد داشت.

علت سفت شدن فرمان برقی

عدم انجام به‌موقع تعمیر و سهل‌انگاری در نگهداری از خودرو، تاخیر در سرویس یا فرسودگی برخی از قطعات را باید اصلی‌ترین عوامل ایجاد مشکل در فرمان برقی دانست. اگر فرمان سفت است، باید دلایل آن را بدانید، در غیر این صورت ممکن است وضعیت بدتر شود و شما را به دردسر بیاندازد. اختلال در سیستم فرمان خودروی شما، عملکرد کافی را از شما می‌گیرد، به‌طوری که فقط می‌توانید در یک خط مستقیم، بدون پیچ، بدون تغییر لاین رانندگی کنید. مشکل به همین‌جا خلاصه نمی‌شود.

نقص در فرمان می‌تواند بر عملکرد ماشین تاثیر بگذارد و ایمنی شما را به خطر بیندازد. از آنجایی که دست‌های راننده همیشه روی فرمان است، هرگونه نقص یا تغییری را به راحتی تشخیص خواهد داد. اگر فرمان برقی پژو 207 شما دچار مشکل شد یا با هر کدام از علائم زیر مواجه شدید، بهتر است سریعا مشکل را با یک تکنسین متبحر مطرح کنید.

• واکنش ضعیف وسیله نقلیه شما هنگام فرمان گرفتن
• بلند شدن صداهای عجیب و غریب هنگام چرخاندن فرمان
• یک فرمان سفت که برای چرخاندن آن بیش از حد معمول باید تلاش کنید

شاید برایتان جالب باشد، اما باید بدانید که گاهی علت سفت شدن فرمان برقی را نباید در کالبد خودرو جستجو کنید بلکه پر باد بودن یا کم باد بودن لاستیک‌ها می‌تواند عامل اصلی باشد. همچنین باید سیستم ترمز و لنت ترمز را بررسی کنید. وارسی کردن سطح مایع فرمان نیز ضروری است. اگر توان تشخیص و عیب‌یابی خودرو را ندارید، به یک تعمیرکار مطمئن مراجعه کنید.

نصب فرمان برقی

نصب فرمان برقی

بسیاری از افراد سوال می‌کنند آیا می‌توان فرمان معمولی را با یک فرمان برقی جایگزین کرد؟! بله! شدنی است. البته در نظر بگیرید که این کار مستلزم صرف هزینه است، اما خب! باید واقعیت را به شما بگوییم و آن اینکه با توجه به آسایش و راحتی که هنگام رانندگی در اختیار شما می‌گذارد، می‌ارزد! به‌طورکلی روش نصب فرمان برقی به شرح زیر است:

• نصب روی ستون فرمان

برای اینکه فرمان برقی را روی ستون فرمان نصب کنید باید موتور الکتریکی، سنسورها و ایسیو یا همان کامپیوتر خودرو را درون محفظه‌ای قرار دهید و در ستون فرمان جاساز کنید. در خودروهای کوچک سیستم فرمان‌های برقی به این طریق نصب می‌گردد.

• نصب روی پینیون

در این روش باید محفظه متشکل از موتور، ایسیو و سنسورها را روی محور دندانه‌دار رابط دیفرانسیل و گیربکس نصب کرد. کنترل هدایت خودرو در این حالت نسبت به روش پیشین راحت‌تر است.

• نصب روی دنده شانه‌ای

در این روش، موتور و ایسیو روی دندانه شانه‌ای و سنسورها روی پینیون نصب می‌شوند. این روش نصب فرمان برقی روی خودروهای سنگین و بزرگ کاربرد دارد.
در نظر داشته باشید که برای نصب این نوع فرمان باید از یک تکنسین ماهر کمک بخواهید و در صورت اینکه خودتان بدون دانش فنی و تجربه کافی در این زمینه اقدام کنید ممکن است خسارات زیادی به بخش فنی خودرو وارد کنید و حتی ایمنی وسیله نقلیه خود در جاده را زیر سوال ببرید.

EPS چیست؟

کدام ماشین ها فرمان برقی دارند

اگر با خواندن این مقاله علاقمند شده‌اید تا بدانید کدام ماشین‌ها فرمان برقی دارند تا با شرکت در طرح‌های اقساطی سایا خودرو مالک یکی از آن‌ها شوید، خوب است بدانید که ایران خودرو و سایپا اعلام کرده‌اند که به‌زودی تمام محصولات آن‌ها به این نوع فرمان مجهز خواهد شد. در حال حاضر شاهین، دنا پلاس، 207 و تارا از بین خودروهای ایرانی دارای سیستم فرمان برقی هستند و از بین خارجی‌های محبوب در جاده‌های ایران هایما S7 پلاس، جک اس 5، هاوال اچ2 و بسیاری از محصولات چینی و کره‌ای دارای این آپشن هستند.
برای خرید اقساطی انواع خودروها با بهترین شرایط و مناسب‌ترین بستر می‌توانید از طریق سایا خودرو اقدام کنید.

3.7/5 - (3 امتیاز)
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مقالات اخیر

مقایسه جک J4 و برلیانس H330
در گذشته نه چندان دور، محصولات جک J5 از جمله پرفروش‌ترین محصولات شرکت کرمان موتور...
تفاوت ساینا و تیبا 2
تیبا در حال حاضر، جایگزین پراید شده است و با وجود اینکه ظاهر آن خیلی...
پیش فروش خودرو لاماری ایما
طبق پیش فروش خودرو لاماری ایما در سامانه یکپارچه عرضه خودرو های وارداتی، این شرکت...
سامانه خرید خودرو وارداتی جانبازان
در تاریخ 4 بهمن ماه سال 1402 اولین اطلاعیه و اعلامیه در خصوص واردات خودرو...
جهت مشاوره تماس بگیرین