با آن که واردات خودرو به ایران با مشکلاتی مواجه است و تا به حال به مرحله عملیاتی نرسیده، با این حال برخی از شرکت های داخلی توانسته اند از فرصت های به وجود آمده استفاده کنند. دو خودرو ساز بزرگ ایرانی یعنی سایپا و ایران خودرو، به تولید خودرو بسنده نکرده و واردات برخی از خودروهای خارجی را به حوزه فعالیت تجاری خود اضافه کرده اند. این دو برند داخلی بیشتر با خودرو ساز های چینی همکاری دارند و ماشین های چینی را به بازار ایران وارد می کنند. یکی از زیر مجموعه های ایران خودرو، ایساکو کیش است که عرضه شاين مكس در ایران را بر عهده دارد.
شاین مکس یک خودرو چینی است که روی پلتفرم DSMA ساخته شده است. جالب است بدانید که در دو سال گذشته این خودرو یکی از پر فروش ترین محصولات شرکت دانگ فنگ در چین بوده اما در فهرست 20 سدان محبوب کشور سازنده قرار ندارد. شاین مکس با نام آئولوس ایشوئن مکس (Yixuan Max) در بازار چین به فروش می رسد. طبق مشاهدات این خودرو، با سه نوع پیشرانه احتراقی بنزینی و هیبریدی و تمام الکتریکی در چین تولید می شود. این در حالی است که شرکت ایساکو کیش قصد دارد که دو مدل بنزینی و هیبریدی را به بازار ایران عرضه کند. این عرضه از طریق سامانه یکپارچه خواهد بود و این بدان معناست که شرایطی برای فروش اقساطی ایران خودرو در خصوص این محصول وجود ندارد.
طراحی بدنه و نمای ظاهری
طراحی جلو پنجره و چراغ های شاین مکس به گونه ایست که شباهت بسیاری به خودرو های سدان BYD دارد. البته لازم به ذکر است که این محجموعه دارای شباهت هایی به هوندا آکورد است. جلوپنجرهی مشبک و چراغهای نسبتا بزرگ به یک ترکیب بسیار زیبا تبدیل شده اند که شاین مکس وارداتی را بسیار جذاب می کنند. در قسمت کاپوت شاهد حجم دهی بسیار هماهنگ با چراغ های اصلی هستیم اما بایستی بگوییم که برای حفره های سپر تا حدی زیاده روی ملموس است. در قسمت و نمای جانبی این خودرو شاهد آن هستیم که از دیگر سدان های چینی همچون آریزو 6 یا ریسپکت یک الگوبرداری ویژه ای صورت گرفته است. بعد از عرضه شاین مکس در ایران می توانید به وضوح ببینید که این خودرو دارای فست بک سات و شیب سقف تا انتهای بدنه خودرو ادامه می یابد.
طراحی داخلی و نمای کابین شاین مکس
داشبورد و جایگاه نمایشگر لمسی ای که در شاین مکس وجود دارد، به شاسی بلند بهمن موتور یعنی دیگنیتی بسیار شباهت دارد. برای سطح داشبورد و تودریها، از چرم با کیفیت عالی استفاده شده که حس بسیار خوبی را به سرنشینان این خودرو منتقل می کند. طرح که برای فرمان و دسته دنده در نظر گرفته شده مشابه بی ام و می باشد و طراحی کنسول میانی هم، بسیار چشمگیر است. از دیگر امکانات و آپشن های شاین مکس می توان به نمایشگر لمسی 12.25 اینچی و پنل پشت فرمان 12.3 اینچی برای ترمز دستی دکمهای (برقی)، شارژر بی سیم و سقف پانورامیک اشاره نمود. در مورد طراحی صندلی و تودری ها باید منتظر بمانیم و بعد از عرضه شاین مکس در ایران ببینیم که آیا صندلی های آن مثل نسخه چینی راحت و حجیم هستند یا خیر.
پیشرانه و تجهیزات فنی شاین مکس
موتور 1.5 لیتری توربوشارژ با قدرت 190 اسب بخار و گشتاور 300 نیوتن متر، موتوری است که در نسخه اصلی شاهد آن هستیم. این مدل یک گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دبل کلاچ دارد. مصرف سوخت آن در هر 100 کیلومتر در حدود 7 لیتر است و در مدت زمان 7 ای 8 ثانیه به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت می رسد. در مدل هیبریدی یک موتور برقی در کنار پیشرانه بنزینی استفاده می شود. عرضه شاین مکس در مدل هیبریدی می تواند به کاهش آلودگی و مصرف سوخت فسیلی در کشور مان کمک کند. دلیل این موضوع هم آن است که میانگین مصرف سوخت این خودرو در هر 100 کیومتر چیزی در حدود 4.5 لیتر است. جالب است بدانید که حداکثر سرعت و شتاب این دو مدل هیچ تفاوتی با هم ندارند.
فروش اقساطی خودرو سدان شاین مکس در ایران
ایساکو کیش به عنوان شرکت زیر مجموعه ایران خودرو که قصد عرضه شاین مکس به بازار ایران را دارد تلویحا اعلام کرده که برنامه ای برای فروش اقساطی شاین در نظر ندارد. این در حالی بود که با توجه به قیمت بالای این محصول چینی عامه مردم انتظار اعلام شرایط فروش اقساطی خودرو شاین مکس بودند. قیمت این خودروی وارداتی طبق مشاهدات، شنیده ها و اخبار بایستی در حدود 1 میلیارد تومن باشد. شما می توانید که شاین مکس چینی را از طریق سامانه یکپارچه سفارش دهید. لازم به ذکر است که مد بنزینی آن در موعد 3 ماهه تحویل داده می شود و در مرحله بعدی شاهد عرضه مدل هیبریدی آن خواهیم بود.