سایا خودرو اعلام میدارد در حال حاضر امکان فروش به کلیه هموطنان عزیز در سرتاسر ایران فراهم میباشد
خریدی متفاوت، فرصت بینظیر برای خرید خودرو دلخواه
خط ویژه واحد فروش: 02171333133
علت گاز خوردن ماشین

علت گاز خوردن ماشین و بهترین روش حل مشکل آن

علت گاز خوردن ماشین هرچه که باشد، باعث بالا رفتن دور موتور و آسیب به آن می‌شود. به هر حال ریشه این عیب، باید به سرعت مشخص شود تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری به‌عمل آید. البته نگران نباشید، درست است که گاهی گاز خوردن بی دلیل خودرو می‌تواند خبر از یک نقص بزرگتر بدهد، اما در بسیاری از مواقع به سرعت و سهولت قابل تعمیر است.

پیش از اینکه به علت گاز خوردن ماشین بپردازیم، ابتدا برای آن دسته از مخاطبینی که به تازگی گواهینامه گرفته‌اند و یا تا قبل از این خودرو نداشته‌اند و با زیر و بم ایرادات ناگهانی ماشین آشنایی ندارند، بگوییم که هرگاه حس کردید شتاب خودرو شما کم شده است و یا در هنگام حرکت خودرو لرزش و تکان در بدنه آن احساس کردید، در اصطلاح به آن گاز خوردن ماشین می‌گویند. به زبان ساده‌تر باید بگوییم وقتی شما پدال گاز را فشار می‌دهید، به‌جای اینکه سرعتتان زیاد شود، هیچ تغییری در شتاب خودرو ایجاد نمی‌شود و اتومبیل، گاز می‌خورد. اگر از آن دسته رانندگانی باشید که عاشق سرعت هستند، گاز خوردن ماشین را زودتر متوجه می‌شوید.

آنچه در این مطلب خواهید آموخت نمایش سرفصل ها

گاز خوردن ماشین در کدام خودروها رایج‌تر است؟

علت گاز خوردن ماشینها متفاوت است و باید ریشه‌یابی شود، اما به طور کلی باید گفت این مشکل در خودروهای داخلی بیشتر از ماشین‌های خارجی دیده شده است.

خودروهایی که بیشتر در سطح‌ جاده‌ها مشاهده می‌کنید و به عبارتی در بازار متداول‌تر هستند، بیشتر در معرض گاز خوردن واقع می‌شوند.

این مشکل بیشتر در خودروهایی دیده می‌شود که دارای دریچه گاز برقی و ECU حساس هستند. مانند:

  • تیبا و ساینا: به دلیل طراحی ساده ECU و وابستگی به چند سنسور حساس
  • پراید یورو ۴ به بعد: با اضافه شدن سنسورهای بیشتر، احتمال بروز این اختلال افزایش یافته است.
  • کوییک: با ساختاری مشابه ساینا، از مشکلات مشابهی در این زمینه رنج می‌برد.

شما اگر اقدام به شرکت در طرح‌های فروش اقساطی ایران خودرو برای خرید یکی از محصولات این کمپانی نظیر انواع سمند، انواع پژو، دنا و دیگر تولیدات نمایید، یا با خرید اقساطی سایپا صاحب پراید، تیبا، ساینا، کوییک و دیگر محصولات این کارخانه خودروساز شوید، بیشتر با پدیده گاز خوردن مواجه خواهید شد و برای پیدا کردن علت گاز خوردن ماشین باید به تکنسین‌های کاربلد مراجعه کنید.

علت گاز خوردن ماشین چیه

چگونه مطمئن شویم که خودرو گاز می‌خورد؟

همان‌طور که پیشتر نیز گفته شد، اگر شما از آن دسته رانندگانی باشید که به رانندگی در سرعت بالا عادت دارید، تغییر شتاب را خیلی سریع حس می‌کنید. اما اگر راننده تازه‌کاری باشید ممکن است نتوانید متوجه شوید که آیا واقعا خودرو دارد گاز می‌خورد یا مشکل دیگری وجود دارد.

اگرچه در هیچ شرایطی نباید سرعت غیر مجاز و نقض قانون را تجربه کنید، اما برای اطمینان از مشکل خودرو می‌توانید در یک جاده خلوت و کم‌خطر، گاز بدهید تا ببینید آیا خودرو واقعا گاز می‌خورد یا خیر.

اگر هر چقدر بیشتر گاز دادید، خودرو آن‌طور که باید حرکت نکرد و شتاب خوبی نداشت، مشکل گاز خوردن برایش پیش آمده و برای پیدا کردن علت گاز خوردن ماشین بهتر است به تعمیرگاه بروید تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

چک‌لیست مرحله‌ای عیب‌یابی گاز خوردن بی‌دلیل خودرو

در صورتی که خودرو شما بدون فشردن پدال گاز به‌صورت ناگهانی دور موتور را افزایش می‌دهد یا اصطلاحاً “خود به خود گاز می‌خوره”، پیشنهاد می‌شود مراحل زیر را به ترتیب بررسی نمایید:

1. بررسی دریچه گاز و استپر موتور

در اولین گام، موتور خودرو را خاموش نموده و وضعیت ظاهری دریچه گاز و در صورت وجود، استپر موتور را بررسی کنید. وجود آلودگی، روغن یا دوده در این ناحیه می‌تواند مانع عملکرد صحیح آن شود. در صورت لزوم، با اسپری تمیزکننده مخصوص دریچه گاز، جرم‌زدایی انجام گیرد.

2. اطمینان از سلامت سیم گاز یا پدال گاز (در خودروهای دارای سیم مکانیکی)

در خودروهایی مانند پرایدهای مدل پایین که از سیم گاز استفاده می‌کنند، اطمینان حاصل شود که سیم به‌درستی در جای خود حرکت کرده و دچار گیر یا خشکی نشده است. پدال گاز باید بدون مانع و به‌صورت روان عمل کند.

3. بررسی دور موتور در حالت درجا (خلاص)

پس از روشن کردن خودرو، دور موتور را در حالت خلاص بررسی نمایید. دور موتور نرمال باید حدود ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ دور در دقیقه باشد. مقادیر بالاتر یا نوسان‌های محسوس می‌تواند نشان‌دهنده اختلال در عملکرد سنسورها یا دریچه گاز باشد.

4. بررسی صداهای غیرعادی از محفظه موتور

در صورت شنیدن صدای مکش شدید یا سوت‌مانند از اطراف منیفولد یا هوزینگ دریچه گاز، احتمال نشتی هوا وجود دارد. این مورد می‌تواند باعث ورود هوای کنترل‌نشده به موتور و افزایش دور موتور شود.

5. بررسی چراغ چک و استفاده از دیاگ

در صورت روشن بودن چراغ چک، لازم است خودرو با دستگاه دیاگ بررسی شده و کد خطاها استخراج گردد. خطاهایی مانند P0120 (سنسور دریچه گاز) یا P0105 (سنسور MAP) می‌توانند نشانه‌ای از مشکل اصلی باشند.

6. بازدید سوکت‌ها و اتصالات برقی

اتصالات برقی مرتبط با سنسورهای حساس مانند  TPS، استپر، سنسور دمای آب و MAP را بررسی کرده و در صورت وجود خوردگی یا شل بودن، اتصال آن‌ها را اصلاح و تمیز نمایید.

7. بررسی سیستم بوستر ترمز (در صورت بروز مشکل هنگام ترمزگیری)

در صورت بالا رفتن دور موتور در هنگام ترمز، ممکن است نشتی در سیستم بوستر ترمز یا شلنگ خلأ وجود داشته باشد. با فشردن ترمز و گوش دادن به صدای موتور می‌توان نشانه‌هایی از این مشکل را شناسایی نمود.

8. در نظر گرفتن ریست یا اختلال موقت در ECU

در برخی موارد، به‌ویژه پس از تعویض باتری یا انجام تعمیرات برقی، ECU نیاز به تطبیق مجدد دارد. جدا کردن سیم منفی باتری به مدت چند دقیقه و اتصال مجدد آن می‌تواند به بازگرداندن برخی تنظیمات اولیه کمک کند.

نکته تکمیلی:

در صورتی که پس از بررسی موارد فوق همچنان مشکل ادامه داشت، توصیه می‌شود خودرو توسط متخصص مجهز به تجهیزات تشخیصی بررسی گردد. عدم توجه به این مشکل ممکن است منجر به افزایش مصرف سوخت، کاهش عملکرد موتور و آسیب‌های بلندمدت شود.

 مهمترین دلایل گاز خوردن ماشین

اگر هر چقدر بیشتر گاز دادید، خودرو آن‌طور که باید حرکت نکرد و شتاب خوبی نداشت، مشکل گاز خوردن برایش پیش آمده و برای پیدا کردن علت گاز خوردن ماشین بهتر است به تعمیرگاه بروید تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

اما میتوانید مواردی که در ادامه توضیج داده ای را چک کنید تا بتوانبد راحت تر کمک بگیرید برای رفع این مشکل

آیا استپر موتور می‌تواند علت گاز خوردن ماشین باشد؟

قطعا اولین قطعه‌ای که به ذهن تعمیرکار می‌رسد تا آن را بررسی کند، استپر موتور است. استپر در کنار ترموستات، شمع، سنسور اکسیژن، کویل و دیگر قطعات، به تکمیل عملکرد موتور خودرو می‌پردازد. استپر موتور به عنوان یک جز عملگر، دستور کلیه فعالیت‌های خود را از یونیت موتور دریافت می‌کند و نقش محوری و تعیین کننده‌ای در میزان گشتاور خودرو دارد.

زمانی که استپر سالم باشد و به درستی عمل کند، هوای وارد شده به موتور را در دور آرام، یعنی همان زمانی که گاز نمی‌دهیم و پایمان روی پدال گاز قرار ندارد، تنظیم می‌کند. اما اگر استپر موتور دچار نقص شود، نمی‌تواند فرمان‌های یونیت را به درستی اجرا کند، در نتیجه هنگامی که خودرو دور موتور پایین را تجربه می‌کند، خاموش می‌شود و در دور موتور بالا نیز گاز می‌خورد. در چنین شرایطی علت گاز خوردن ماشین، عملکرد استپر موتور است.

 مهمترین دلایل گاز خوردن ماشین

آیا ممکن است علت گاز خوردن ماشین سیم گاز یا پدال گاز باشد؟

تعمیر کار با پاسخ دادن به فرضیاتی که ذهنش مطرح می‌کند، تلاش می‌کند تا علت مشکل را کشف کند. در گام بعدی او بررسی می‌کند که سیم گاز، دریچه و پدال گاز سالم هستند یا خیر.
اگر شما صاحب یک خودرو قدیمی هستید، اصلا بعید نیست که سیم گاز دچار پارگی شده باشد. حتی نیازی به پارگی کامل هم نیست، گاهی سیمی که در آستانه پاره شدن است هم می‌تواند علت گاز خوردن ماشین باشد.

پدال گاز هم در همین مجموعه قرار می‌گیرد. هر مشکلی در سفت شدن، پاره شدن سیم، شکستگی و … می‌تواند موجب اختلال در عملکرد آن شود. خرابی دریچه گاز هم زمینه گاز خوردن خودرو را فراهم می‌کند.

آیا خرابی سنسور دریچه گاز در گاز خوردن ماشین تاثیر دارد؟

سنسور دریچه گاز در نزدیکی استپر تعبیه شده است و نقش مهمی در گاز دادن و شتاب خودرو دارد. بنابراین اگر این سوال برایتان پیش آمده است که آیا خرابی سنسور دریچه گاز می‌تواند در گاز خوردن ماشین نقش داشته باشد، باید صراحتا بگوییم: بله!
خرابی سنسور دریچه گاز هم دلایل متعددی مانند بالا ماندن دور موتور، آب خوردگی، کثیف شدن و سایر موارد دارد اما به‌هرحال خرابی آن می‌تواند علت گاز خوردن ماشین باشد.

آیا پمپ بنزین هم می‌تواند علت گاز خوردن ماشین باشد؟

سوخت باید مکررا به سمت موتور، پاشش شود تا موتور عملکرد صحیحی داشته باشد. اگر ایرادی در پمپ بنزین خودرو وجود داشته باشد، این نقص سبب می‌شود تا سوخت مورد نیاز در زمان لازم و به مقدار کافی به موتور نرسد، در نتیجه گاز خوردن ماشین اتفاق می‌افتد.
بنابراین بدون شک خرابی پمپ بنزین را هم باید در لیست علت گاز خوردن ماشین عنوان کرد.

علت گاز خوردن ماشین هنگام کلاچ گرفتن چیست؟

گاز خوردن خودرو در هنگام کلاچ گرفتن یک مشکل شایع در خودروهای ایرانی است. قطعا شما با مشکل گاز خوردن خودرو خود مواجه شده‌اید که لابلای صفحات وب به دنبال راه‌حلی برای این مشکل می‌گردید، اما نظر کارشناسان سایا خودرو این است که حتی اگر بهترین خودرو ایرانی را هم خریداری کرده باشید، بعید است که روزی گاز خوردن خودرو را تجربه نکنید.

علت گاز خوردن ماشین در هنگام گرفتن کلاچ ممکن است به خرابی استپر، نقص در سیم کلاچ، سنسور دور موتور و سایر قطعات و تجهیزات مربوط شود. در این موارد استفاده از دستگاه دیاگ، برای عیب‌یابی اثربخش خواهد بود.

علت گاز خوردن ماشین در حالت خلاص چیست؟

ماشبن به هر علتی که گاز بخورد و دور موتور آن سیری طبیعی را طی نکند، باید معاینه شود.
کلیه تجهیزات و قطعاتی که ممکن است خرابی آن‌ها علت گاز خوردن ماشین باشند، اگر به حال خود رها شوند و نقص آن‌ها شناسایی و درمان نشود، به موتور آسیب خواهند زد و در این اوضاع و احوال اقتصادی که لوازم یدکی و قطعات خودرو بی هیچ پیش زمینه و علت خاصی هر روز گران‌تر می‌شوند، برای شما ضرر مالی زیادی به همراه خواهند داشت.

البته گاز خوردن ماشین علل دیگری نیز دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت تا با مهمترین دلایل گاز خوردن ماشین بطور کامل آشنا شوید.

در هنگام گاز خوردن خودرو چه کنیم؟

سایر علت هایی که منجر به گاز خوردن کاشین بون دخالت راننده میشوند

اگر هیچ کدام از موارد فوق علت گاز خوردن ماشین نبود میتوانید موارد زیر را چک کنید :

  • سنسور و موتور دریچه گاز

TPS وظیفه دارد موقعیت پدال گاز را به ECU اعلام کند. اگر این سنسور اطلاعات اشتباهی بفرستد، ECU تصور می‌کند که راننده گاز می‌دهد، در حالی که چنین نیست. نتیجه این می‌شود که ماشین بدون دخالت راننده گاز می‌خورد.

  • مپ سنسور

سنسور MAP فشار هوای ورودی به موتور را اندازه‌گیری می‌کند. خرابی این سنسور باعث می‌شود ECU نسبت هوا-سوخت را اشتباه تنظیم کرده و گاز اضافه وارد موتور کند، مخصوصاً در حالت خلاص یا بعد از برداشتن پا از روی گاز.

  • ECU (کامپیوتر خودرو)

ECU یا همان واحد کنترل الکترونیکی، مغز متفکر خودرو است که وظیفه دارد بر اساس اطلاعات دریافتی از سنسورها، میزان پاشش سوخت و زمان جرقه‌زنی را تنظیم کند.

اگر ECU دچار مشکل نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری شود، ممکن است فرمان اشتباهی به انژکتورها یا دریچه گاز بدهد و باعث شود دور موتور بالا برود. گاهی نیز ریست شدن یا فلش نادرست ECU می‌تواند این مشکل را به وجود بیاورد.

  • سنسور دور موتور (RPM یا CKP Sensor)

این سنسور موقعیت و سرعت چرخش میل‌لنگ را تشخیص می‌دهد و اطلاعات آن به ECU ارسال می‌شود. اگر این سنسور دچار اختلال شود، ECU ممکن است نتواند به‌درستی زمان جرقه یا مقدار پاشش سوخت را تنظیم کند و این می‌تواند باعث گاز خوردن ناخواسته یا نوسان دور موتور شود.

  • فیلتر هوا

فیلتر هوا از ورود گرد‌ و خاک به داخل موتور جلوگیری می‌کند و هوای تمیز را به سیستم ورودی هوا می‌رساند.

اگر فیلتر هوا بیش از حد کثیف باشد، موتور برای جبران کمبود هوا سعی می‌کند سوخت بیشتری مصرف کند و این می‌تواند باعث بالا رفتن دور موتور شود.

در برخی خودروهای انژکتوری، این وضعیت به‌صورت اتوماتیک توسط ECU تشخیص داده می‌شود و ممکن است باعث گاز خوردن شود.

  • انژکتورها

انژکتورها وظیفه پاشش سوخت به داخل سیلندرها را دارند. اگر انژکتورها به‌درستی عمل نکنند یا دچار نشتی شوند، ممکن است سوخت بیش از حد وارد سیلندرها شود و در نتیجه، دور موتور بالا برود.

همچنین کثیف بودن یا گیر کردن سوزن انژکتور می‌تواند باعث عملکرد نامنظم موتور شود.

گاز خوردن ناخواسته ماشین معمولاً نشانه‌ای از اختلال در یکی از اجزای حیاتی سیستم کنترل موتور است. بهترین راه، استفاده از دستگاه دیاگ و بررسی خطاهای ثبت‌شده در ECU است تا مشکل به‌صورت دقیق شناسایی و رفع شود.

در هنگام گاز خوردن خودرو چه کنیم؟

گاز خوردن خودروهای ایرانی، اتفاق پیچیده و نادری نیست.فقط کافی است که خودرو را به این حال رها نکنید تا نوسان دور موتور به آن آسیب نرساند. در اولین فرصت یک تعمیرکار ماهر و متخصص پیدا کنید و خودرو را برای عیب‌یابی نزد وی ببرید تا علت گاز خوردن ماشین را کشف کند. هر کدام از قطعات و تجهیزات که دچار نقص شده باشند، قابل تعمیر و ترمیم هستند.

اگرچه خودروسازان ایرانی هنوز تا رسیدن به استانداردهای جهانی، مسیری طولانی در پیش دارند، اما برخی تولیدات داخلی، ویژگی‌های فنی، ظاهری، ایمنی و رفاهی دارند که نسبت به محدوده قیمتی که در آن قرار گرفته‌اند، برای مشتری ایرانی مناسب ارزیابی می‌شوند.

خودروهای جدید ایرانی در صورت وجود هر مشکل فنی، چراغ‌ چک آن‌ها روشن خواهد شد و به راننده هشدار می‌دهند. به هرحال و از آنجایی که گاز خوردن خودرو مشکلی بسیار شایع به ویژه در فصول گرم سال محسوب می‌شود، می‌توانید از خدمات پس از فروش ایران خودرو و سایپا و دیگر تولیدکنندگان خودرو وطنی استفاده کرده و به تعمیرگاه‌های مجاز این کمپانی‌ها بروید. اگر دسترسی به این مراکز برای شما وجود ندارد، هر تعمیرکار حرفه‌ای و کاربلدی هم قادر است متوجه شود که علت گاز خوردن ماشین شما چیست.

نکته مهم فقط اینکه به هیچ عنوان در انتظار معجزه نمانید و خودرو را با این حال رها نکنید. حتما باید آن را آسیب‌شناسی کنید تا بر عمر مفید موتور خودرو بیفزایید.

مهمترین حالاتی که ممکن است گاز خوردن ماشین اتفاق بیفتد؟

برخی از مهم‌ترین حالاتی که ممکن است منجر به گاز خوردن بیش‌ از اندازه ماشین شوند عبارت‌اند از:

  • گاز خوردن خودرو در حالت درجا
  • گاز خوردن بی دلیل خودرو در حالت خلاص پراید
  • گاز خوردن ماشین هنگام استارت
  • گاز خوردن ماشین هنگام تعویض دنده

درصورتی که چنین موقعیت هایی مربوط به نحوه گاز خوردن ماشین شما می باشد، پیشنهاد می شود به مکانیک مجرب مراجعه فرمایید، زیرا ممکن است مشکل از ECU خودرو شما باشد.

دلایل لرزش پدال ترمز و خودرو در هنگام ترمزگیری چیست؟

لرزش پدال ترمز و خودرو در هنگام ترمزگیری ممکن است به دلایل گوناگون اتفاق بیافتد. یکی از علل اصلی این امر، ایجاد واکنش همزمان بین سیستم ترمز و سیستم‌های دیگر خودرو است. این اشکال معمولا به‌علت دلایل زیر نیز ممکن است رخ دهد:

  1. سیستم ترمز فنی ناپایدار: وجود خرابی‌ها یا کمبود نگهداری در اجزای سیستم ترمز مانند دیسک‌ها، صفحه‌ها، پدال ترمز یا سیالات ترمز می‌تواند منجر به لرزش شود.
  2. فرسایش و ترک‌ها: سایش زیاد دیسک‌ها یا صفحه‌های ترمز، ترک‌های روی سطح آنها ایجاد می‌کند که منجر به عدم تماس یکنواخت بین دیسک و صفحه می‌شود و لرزش پدال ترمز را ایجاد می‌کند.
  3. کف آبی: وقوع ترمزگیری در محیط‌های مرطوب ممکن است باعث تشکیل کف آبی بین دیسک و صفحه شود و باعث لرزش ترمز می‌شود.
  4. سیستم هیدرولیک ترمز: مشکلات در سیستم هیدرولیک ترمز، مانند نشت یا کمبود مایع ترمز، باعث اختلال در عملکرد ترمز و لرزش می‌شود.
  5. تراز ناصحیح یا تعادل نیروها: تراز ناصحیح ترمز یا توزیع ناهمگن نیروها بین چرخ‌ها، لرزش پدال ترمز را ایجاد می‌کند.
  6. سیستم آنتی‌لاک: در سیستم ترمز ضد قفل (ABS)، انقباض و گشودگی متناوب ترمز‌ها باعث ایجاد لرزش می‌شود.
  7. صدمات در جاده: تغییر ناگهانی سرعت یا برخورد با موانع می‌تواند به سیستم ترمز آسیب وارد کرده و لرزش را ایجاد کند.

در هر صورت، اگر لرزش پدال ترمز و خودرو به مشاهده بیش از حد معمول می‌پیوندد، بهتر است به یک تعمیرکار ماهر مشورت کرده تا دلایل دقیق و مشکلات مرتبط با ترمز را تشخیص دهد و تعمیرات لازم را اعمال کند.

گاز خوردن ماشین

علت گاز خوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک

در ادامه علت گاز خوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک را بررسی می‌کنیم.

  • مشکل در سنسور دریچه گاز یا اکسیژن

خرابی یا کثیفی سنسور اکسیژن یا TPS باعث ارسال اطلاعات اشتباه به ECU شده و در نتیجه چراغ چک روشن می‌شود. همزمان، ممکن است دور موتور بالا برود و خودرو گاز بدهد.

  • اختلال در ECU یا سیم‌کشی‌های مربوطه

اگر کامپیوتر خودرو یا مسیرهای سیم‌کشی دچار نوسان یا اتصال ضعیف باشند، ممکن است فرمان گاز خوردن بی‌دلیل صادر شود. در این حالت معمولاً همراه با چراغ چک، خطاهای دیگری نیز در سیستم ثبت می‌شود.

علت گاز خوردن ماشین هنگام ترمز

علت گاز خوردن ماشین هنگام ترمز عبارتند از:

  • خرابی بوستر ترمز یا نشتی در خلأ آن

بوستر برای تقویت نیروی ترمز از خلا موتور استفاده می‌کند. اگر این سیستم نشتی داشته باشد، هوای اضافی وارد موتور شده و باعث گاز خوردن ناگهانی هنگام ترمز می‌شود.

  • سنسور ترمز به ECU اطلاعات نادرست می‌فرستد (در خودروهای جدید)

در بعضی از خودروهای نیمه‌هوشمند، ارتباط بین ترمز و سیستم کنترل موتور وجود دارد. اگر این ارتباط دچار اختلال شود، ممکن است با فشردن ترمز، ماشین به‌صورت اشتباه گاز بخورد.

دلیل گاز خوردن خودکار خودرو بدون دخالت راننده

دلیل گاز خوردن خودکار خودرو بدون دخالت راننده عبارت‌اند از:

  • ریست نبودن ECU یا نیاز به تنظیم مجدد آن

گاهی اوقات بعد از تعویض باتری، تعمیرات موتور یا شستشوی محفظه موتور، ECU تنظیمات خود را از دست می‌دهد و رفتار غیرعادی مانند گاز خوردن ناگهانی از خود نشان می‌دهد.

  • اتصال ضعیف به بدنه یا قطعی در سیم‌کشی‌ها

عدم اتصال مناسب سیم منفی یا قطعی موقت در مسیر برق، باعث نوسان در عملکرد ECU و سنسورها شده و دور موتور بی‌دلیل بالا می‌رود.

  • کثیف بودن دریچه گاز یا استپر موتور

وجود جرم و آلودگی در دریچه گاز یا استپر باعث گیر کردن جریان هوا شده و باعث می‌شود ECU نتواند دور موتور را به‌درستی تنظیم کند.

این مورد به‌ویژه در خودروهایی مثل پراید، تیبا و ساینا بسیار رایج است و با یک سرویس ساده قابل برطرف شدن است.

  • نشتی هوا از هوزینگ دریچه گاز یا منیفولد هوا

در صورت وجود نشتی هوا بعد از فیلتر هوا، هوای اضافی وارد موتور می‌شود بدون اینکه سنسورها متوجه آن باشند.

این هوا باعث می‌شود نسبت سوخت به هوا بهم بخورد و ماشین گاز بخورد، حتی در حالت توقف.

  • معیوب بودن استپر موتور (در خودروهای دارای استپر)

استپر وظیفه تنظیم دور موتور در حالت خلاص را دارد. اگر درست کار نکند، ممکن است موتور به صورت خودکار دور بالا بگیرد یا افت کند.

  • خرابی دریچه گاز برقی یا سیمی

اگر دریچه گاز به درستی باز و بسته نشود، ممکن است به ECU (کامپیوتر خودرو) سیگنال اشتباه ارسال شود. در نتیجه، بدون فشردن پدال گاز، دور موتور بالا می‌رود.

این مشکل هم در سیستم سیمی (مانند پرایدهای قدیمی) و هم در دریچه‌های برقی (در خودروهایی مثل تیبا و ساینا) دیده می‌شود.

سایر دلایل کمتر گفته‌شده برای گاز خوردن ماشین

دلایل کمتر گفته‌شده برای گاز خوردن ماشین شامل موارد زیر است:

  • خرابی سنسور دمای آب: اگر این سنسور به‌درستی کار نکند،ECU فکر می‌کند موتور سرد است و سوخت بیشتری وارد می‌کند که باعث گاز خوردن می‌شود.
  • نقص در کوئل یا وایرها: جرقه‌زنی نادرست باعث نوسان دور موتور و گاز خوردن ناگهانی می‌شود.
  • خرابی در سوکت سنسورها: اتصال ناپایدار یا آب‌خوردگی سوکت می‌تواند باعث ارسال داده‌های اشتباه شود.

دستکاری در چیپ تیونینگ یا تغییرات غیراستاندارد در سیستم برق: در بعضی خودروها، تغییر غیر اصولی تنظیمات ECU باعث رفتار غیرطبیعی موتور از جمله گاز خوردن می‌شود.

گاز خوردن بی دلیل خودرو در حالت خلاص پراید

گاز خوردن بی‌دلیل پراید در حالت خلاص معمولاً به یکی از دلایل زیر مربوط می‌شود:

  • خرابی سنسور دریچه گاز یا استپر موتور: این قطعات وظیفه کنترل دور موتور در حالت خلاص را دارند. خرابی آن‌ها باعث افزایش ناگهانی دور موتور می‌شود.
  • نشتی هوا در منیفولد یا شلنگ‌ها: ورود هوای اضافی باعث می‌شود ECU گمان کند موتور به سوخت بیشتری نیاز دارد.
  • کثیفی دریچه گاز: انباشته شدن کربن در دریچه گاز یا استپر موتور عملکرد صحیح آن‌ها را مختل می‌کند.
  • خرابی ECU یا ایراد نرم‌افزاری: در موارد نادر ممکن است تنظیمات ECU به‌هم‌ریخته باشد.

اگر مشکل ادامه‌دار است، بهتر است خودرو توسط مکانیک با دستگاه دیاگ بررسی شود

علت گاز خوردن ماشین تیبا و ساینا

در خودروهایی مثل تیبا و ساینا، گاز خوردن معمولاً به سه دلیل اصلی رخ می‌دهد:

  1. خرابی یا کثیفی دریچه گاز و سنسور TPS
  2. عملکرد ضعیف یا خرابی استپر موتور
  3. تنظیم نبودن ECU به‌خصوص پس از تعمیر یا تعویض باتری

کاربران این خودروها معمولاً از بالا رفتن دور موتور در حالت خلاص یا پس از ترمز گرفتن شکایت دارند.

چرا رفع گاز خوردن ماشین مهم است و چه عوارضی دارد؟

رفع گاز خوردن بیش از حد در ماشین امری بسیار حیاتی است؛ زیرا تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم زیادی را بر رانندگی، ایمنی و کارایی خودرو ایجاد می‌کند.

  • ابتدا، از لحاظ اقتصادی، وجود این گونه مشکل باعث مصرف بیشتر سوخت می‌شود که هزینه‌های وقود را افزایش داده و محیط زیست را آلوده می‌کند.
  • در زمینه ایمنی، رفتارهای نامتعارف می‌توانند باعث ناپایداری و کنترل ناپذیری خودرو شوند، به خصوص در سرعت بالا یا در شرایط جاده‌ای خاص. این موضوع مخاطرات جدی از جمله تصادفات را افزایش می‌دهد.

عوارض دیگر شامل سایش بیش از حد در اجزا مهم خودرو مانند ترمزها، گیربکس و تعلیق می‌شود. همچنین، افزایش دما و فشار بر روی موتور می‌تواند منجر به خرابی‌های زودرس و کاهش عمر مفید آن شود.

به طور کلی، رعایت مصرف بهینه سوخت و رفتار آرام و تعادلی در رانندگی به کاهش هزینه‌ها، افزایش ایمنی و حفظ عمر خودرو کمک می‌کند که نشان دهنده علت رفع مشکل گاز خوردن ماشین است.

سایا خودرو و فروش اقساطی خودرو

شما که با جستجوی عبارت علت گاز خوردن ماشین خود به وب‌سایت ما آمده‌اید، ممکن است از کیفیت و قدمت خودروی حال حاضر خود خسته باشید، اما توان مالی مناسبی برای خرید خودرو با کیفیت جدید ندارید و به همین دلیل مجبور هستید که تحمل کنید.
خوب است بدانید که سایا خودرو به عنوان یک مجموعه با سابقه در بازار خودرو، شرایطی را فراهم آورده است که با هر توان اقتصادی که دارید، برای خرید اقساطی با کیفیت‌ترین ماشین‌های ایرانی و حتی خودروهای خارجی و وارداتی اقدام نمایید. جهت مشاهده جزئیات فروش اقساطی خودرو کلیک کنید.

خرید خودرو

کدام محصولات در سایا خودرو عرضه می‌شود؟

همکاران ما آمادگی دارند تا ضمن معرفی تک تک طرح‌های فروش خودرو نظیر طرح‌های فروش اقساطی ایران خودرو، فروش اقساطی سایپا، فروش اقساطی محصولات بهمن موتور، پارس خودرو، کرمان موتور و نیز فروش اقساطی پر طرفدارترین خودروهای چینی و کره‌ای، با توجه به شرایط اقتصادی شما، بهترین گزینه‌ها را به شما پیشنهاد کنند.
این مجموعه خودروساز در جدیدترین طرح‌های خود بنا به درخواست مشتریان، شرایط ویژه‌ای برای فروش اقساطی دنا پلاس در نظر گرفته‌ است و امکان خرید اقساطی پژو ۴۰۵ SLX را نیز برای علاقمندان به این شیر فرانسوی، مهیا کرده است تا هم‌چنان اولین مجموعه‌ای باشد که هم‌وطنان سراسر کشور برای خرید خودرو قسطی به آن مراجعه می‌کنند.

سوالات متداول کاربران 

  1. چرا خودرو در حالت خلاص، بدون فشردن گاز، دور موتور بالا می‌رود؟

این مشکل معمولاً به دلیل کثیفی دریچه گاز، خرابی استپر موتور، نشتی هوا از منیفولد، یا اختلال در عملکرد سنسور دریچه گاز (TPS) اتفاق می‌افتد. همچنین در برخی خودروها، ریست نشدن ECU پس از تعمیرات نیز می‌تواند دلیل این موضوع باشد.

  1. آیا گاز خوردن بی‌دلیل خودرو می‌تواند به موتور آسیب برساند؟

در صورت تداوم این مشکل و عدم رفع آن، احتمال افزایش مصرف سوخت، ناهماهنگی در عملکرد موتور و در بلندمدت، آسیب به قطعاتی مانند کاتالیزور یا دریچه گاز وجود دارد.

  1. گاز خوردن ماشین هنگام ترمز گرفتن به چه معناست؟

این مورد معمولاً به نشتی در شلنگ خلأ متصل به بوستر ترمز مربوط می‌شود. در این حالت با فشردن پدال ترمز، هوا به‌صورت غیرعادی وارد سیستم ورودی موتور شده و باعث افزایش دور موتور می‌شود.

  1. آیا گاز خوردن ماشین با روشن شدن چراغ چک ارتباط دارد؟

بله، در بسیاری از مواقع خرابی سنسورهای مربوط به سیستم گاز (مانند TPS یا MAP) باعث ارسال سیگنال‌های نادرست به ECU می‌شود که نتیجه آن افزایش ناخواسته دور موتور و همزمان روشن شدن چراغ چک خواهد بود.

  1. در خودروهایی مثل تیبا یا ساینا چرا این مشکل بیشتر دیده می‌شود؟

در خودروهایی مانند تیبا و ساینا، به دلیل استفاده از سیستم دریچه گاز برقی نسبتاً ساده و حساسیت بالای سنسور  TPS، این مشکل بیشتر دیده می‌شود. همچنین کیفیت قطعات برقی در این خودروها می‌تواند یکی از عوامل بروز مشکل باشد.

2.9/5 - (63 امتیاز)
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
باقر
باقر
2 سال قبل

باسلام من ی وانت مزدا دوکابین دارم چند روزی میشه ک هنگامی ک توقف میکنم و دنده خلاص میکنم‌ و میخام خاموش کنم دور موتور میره بالا و صدا ماشین زیاد میشه حالا موندم علتش چیه ایا خطرناک برا ماشین ؟؟؟؟

فرشید
فرشید
2 سال قبل

دیروز بنزین سوپر زدم ۵۰کیلومتر رفتم والان دور موتور وفتی که ایستادم روی 2میاید وفکر کنم به یه مشگلی برخورد کرده ام نظر شما چیه..

korosh
korosh
1 سال قبل

سلام تیبا۲دارم ,وقتی ماشین سرده روی دست انداز خاموش میکنه علت چیه

مقالات اخیر

کی ام سی X5 یا فیدلیتی پرایم
کی ام سی X5 یا فیدلیتی پرایم؟ کدام بهتر است؟ این سوالی است که ذهن...
مقایسه KMC T9 و KMC T8
مقایسه KMC T9 و KMC T8 از جذاب‌ترین مباحث برای علاقه‌مندان به خودروهای پیکاپ در...
چانگان CS55 پلاس و چانگان CS35 پلاس
در مقاله مقایسه خودرو چانگان CS55 پلاس با چانگان CS35 پلاس به مقایسه و بررسی...
مقایسه چانگان cs35 پلاس با تیگو ۷ پرو
در این مقاله از سایا خودرو قصد داریم تا به مقایسه چانگان cs35 پلاس با...
جهت مشاوره تماس بگیرین